Let op, er is iets fout gegaan.

Met de basisdekking van een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan je vakantieverblijf, lees meer.

Bereken je premie

Personen die je kan verzekeren: iedereen die ingeschreven staat op een adres in Nederland.
Geef het aantal personen op inclusief jezelf.

Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Ga je alleen binnen Europa op vakantie, dan heb je geen werelddekking nodig. Landenoverzicht

Ontvang 10% korting op je premie

Je vindt dit nummer op je zorgpas en op je polisblad.

Aanvullende dekkingen

Vergoeding bij annulering voor aanvang van de reis of tussentijdse afbreking van de reis. Het deel van de reis dat je hebt misgelopen, wordt vergoed. Bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid, een scheiding of werkloosheid.

Bedrag in hele euro's. Je kan tot maximaal € 25.000 verzekeren.

Stel je helemaal zelf je reis samen? Bijvoorbeeld je boekt een losse vliegticket, huurauto en vakantieverblijf? Kies dan voor deze aanvullende dekking. Want als één van de door jou geboekte onderdelen uitvalt dan worden ook de annuleringskosten van de andere onderdelen vergoed.

Krijgt je huisdier een ernstig ongeluk, wordt deze ernstig ziek of overlijdt deze plotseling? Dan mag je de reis ook annuleren.

Meeverzekerd zijn de kosten van het annuleren van de reis vanwege: ernstige ziekte, ernstig ongeval, plotseling overlijden, van degene die op je huis (derde) of bedrijf (zaakwaarnemer) past.

Je bent ook verzekerd als je de reis annuleert vanwege een ‘ontradend reisadvies (oranje of rood)’, besmettelijke ziekte - Let op! Het coronavirus is uitgesloten - (met aantoonbare gezondheidsrisico’s voor de reiziger), natuurgeweld (zoals een aardbeving, (bos)brand, storm, orkaan, tsunami of vulkaanuitbarsting), terrorisme, binnenlandse onrusten/ oproer of staking. Bij deze dekking geldt een eigen risico van € 150,-.

Heb je schade aan je bagage? Of wordt er iets gestolen, zoals je laptop, tablet of (foto)camera. Dan ben je hiervoor verzekerd. Vergoedingen

Het bedrag dat je in geval van schade zelf moet betalen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie.

Deze dekking vergoedt schade als gevolg van verlies, diefstal en beschadiging van hobby- en sportuitrusting: maximaal € 3.500,- per reisgezelschap per reis, maximaal € 1.100 per item per persoon per reis. Deze vergoeding komt bovenop je standaard bagagevergoeding van maximaal € 4.100 per persoon.

Gelddekking is maximaal € 300,- per persoon per reis. De maximale uitkering bedraagt in totaal nooit meer dan € 600,- per reisgezelschap.

Met deze dekking ben je verzekerd voor spoedeisende medische kosten die je zorgverzekering niet vergoedt. Bijvoorbeeld als de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kosten van dezelfde of vergelijkbare zorg in Nederland. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico op je zorgverzekering? Dit wordt niet door ons vergoed. Het wettelijke eigen risico van je zorgverzekering valt wel onder de dekking van deze module.

Let op: Heb je bij ons een aanvullende zorgverzekering? Dan ben je ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Heb je een andere zorgverzekeraar? Controleer dan goed hoe je voor medische kosten in het buitenland verzekerd bent.

Ga je op wintersport? Of hou je van andere avontuurlijke sporten, zoals raften, zweefvliegen of kitesurfen? Onze reisverzekering heeft hiervoor de juiste aanvullende dekking. Met de module Wintersport en Bijzondere sporten ben je verzekerd voor:

  • schade of diefstal van je sportbagage;
  • huur van vervangende sportbagage als je eigen sportbagage beschadigd, gestolen of verloren wordt tijdens de reis;
  • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht, banaan of helikopter.

Let op: medische kosten vallen niet standaard onder deze dekking. Heb je bij ons een aanvullende zorgverzekering? Dan ben je ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Heb je een andere zorgverzekeraar? Controleer dan goed hoe je voor medische kosten in het buitenland verzekerd bent.

Heb je de aanvullende dekking Bagage afgesloten?
Dan ben je ook verzekerd voor schade of diefstal van je andere bagage.

Ga je op wintersport of hou je van andere avontuurlijke sporten?
Bekijk in dit overzicht bijzondere en gevaarlijke sporten (pdf, 124 KB) dan of je sport verzekerd is.

Raak je tijdens een reis blijvend invalide of kom je te overlijden als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden wij een bedrag aan jou of je nabestaanden. De vergoeding bij overlijden bedraagt € 35.000. De vergoeding bij blijvende invaliditeit bedraagt maximaal € 100.000.

Heb je tijdens je reis hulp nodig van een jurist? Bijvoorbeeld omdat je een conflict hebt met je reisorganisatie? Dan ben je met deze dekking verzekerd tot een bedrag van maximaal € 25.000.

Heb je een reguliere rechtsbijstandsverzekering waarin deze situaties gedekt zijn? Dan is deze dekking niet nodig.

Let op: het dekkingsgebied is Europa, Australië, Canada, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Sint Maarten, Curaçao, Aruba en de gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustatius

Je krijgt juridische hulp bij conflictsituaties die ontstaan tijdens je deelname aan het verkeer. Hierbij kan je denken aan het verhalen van (letsel)schade op derden door een verkeersongeval of de inbeslagname van je rijbewijs. Maar ook krijg je hulp bij een conflict over de aankoop of reparatie van de auto.

Let op: het dekkingsgebied is Europa (met uitzondering van Rusland tot Oeral en de Kaukasus), IJsland, Madeira, Azoren, Canarische Eilanden en niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee

Heb je pech of schade aan je voertuig? Dan regelen we vervangend vervoer en/of vervangend verblijf voor je. Heb je pech of schade aan je voertuig, binnen 2 dagen voor vertrek en kan dit niet binnen 1 werkdag gerepareerd worden? Ook dan krijg je vervangend vervoer. Deze dekking is een goede aanvulling op de Autohulpverzekering. Lees meer.

Let op: het dekkingsgebied is Europa (met uitzondering van Rusland tot Oeral en de Kaukasus), IJsland, Madeira, Azoren, Canarische Eilanden en niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee.

Verzekerd voertuig

Je komt alleen voor deze dekking in aanmerking wanneer je auto niet ouder dan 20 jaar is.

Krijg je pech of een ongeval in Europa waardoor je auto, motor of camper niet meer kan rijden? Dan regelen wij de reparatie. Kan je voertuig niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgen wij ervoor dat je auto of camper terug naar Nederland wordt gebracht.

Let op: Controleer op je groene kaart vooraf altijd je huidige autoverzekering, zodat je exact weet welke hulp en dekking je eigen autoverzekering biedt.

Verzekerd voertuig

Je komt alleen voor deze dekking in aanmerking wanneer je auto niet ouder dan 20 jaar is.

De toercaravan, vouwkampeerwagen, trailer of bagageaanhangwagen die je achter de auto meeneemt.